Édeskömény termés

178 Ft

Gyógynövényként a legjelentősebb szélhajtók egyike, amely csecsemőknek is adható.

Kiválasztás visszavonása

Az édeskömény szárított, érett termését használjuk. A drog színe a zöldes barnától a sötét barnáig terjed. Fontosabb hatóanyagai az édes ízű transzanetol, az esztragol és a fenchon.  Görcsoldó, köptető hatású, a bélmozgást, előnyösen befolyásolja. Gyorsítja az emésztést és a gyomor kiürülését. Egyben kitűnő fűszer.

" MINDIG VÁLASSZUK A 100 %-ban édeskömény termést tartalmazó terméket.

 
Javallott

Emésztést elősegítő, teltségérzés, felfúvódás, felső légúti gyulladás, hörghurutban köptetőként és köhögés csillapítására.

Vizsgálatok bizonyították, hogy - a placebóval összevetve - szignifikánsan jobban enyhítette a csecsemők kólikás hasfájását, valamint a kisgyermekek görcsös hasi panaszait. Tejelválasztást fokozó hatású. Szoptatás alatt illóolajának komponensei átjutnak az anyatejbe, így a tejszaporító tea „mellékhatásaként” a csecsemők görcsös hasfájása is csillapítható.

Az édeskömény ösztrogénszerű aktivitását feltételezve vizsgálták, hogy a termés kivonata mennyire hatásos hirsutismus kezelésében (kóros szőrnövekedés). Azt találták, hogy 12 hetes kezelés után az alkoholos édesköménytermés-kivonat - dózisfüggően - csökkentette a szőrrel borított terület nagyságát az arcon. 

Forrás: Szendrei Kálmán/Csupor Dezső

 
Ellenjavallott

Nem kívánatos hatás nem ismert.

Terhesség és szoptatás alatt az ebből készített tea, - az ajánlott adagban, - biztonságosan alkalmazható.