Rólunk

Vadvirágok az egészségért és a szépségért!

Cégünk által forgalmazott termékek segítenek önnek abban, hogy az egészségmegőrzés kellemes és üdítő érzés legyen.

Négyféle termékcsoportunkat állítjuk az Ön szolgálatába:

Varázsfüveinket:

Melyeket olyan orvosok, gyógyszerészek, fitoterapeuták állították össze, akik tudják, hogy a gyógyítás tudománya a népi gyógyításból épült fel, melynek alapja a gyógynövények ismerete, használata. A botanizálás számukra nem csak divat, hanem tudomány.

Csodafüveinket:

Az egyedi teákban a gyógynövények egyesével fejtik ki hatásukat, így koncentráltan egy-egy területet erősítenek.

Vannak olyan gyógynövényeink, amelyek fűszerként is csodálatosak https://www.youtube.com/watch?v=l-uxMu5YqSw

Öröm teáinkat:

Melyeket, vadon termő, és termesztett gyógynövényekből, gyümölcsökből, fűszerekből, és természetes aromákból állítottuk össze. Túl azon, hogy ízletes kiegészítői egy kellemes időtöltésnek, még egészségünket is védik.

Fürdő filtereinket:

Fürödjön az egészségben és a szépségben. Egy kellemesen kényeztető és egyben gyógyító fürdő elengedhetetlen kelléke a Herbahód által gyártott Gyógynövényekkel töltött tasak. Az általunk alkalmazott új, kényelmes, praktikus kiszerelés biztosítja, hogy az Ön fürdővize ne legyen zavaros a gyógynövény részeitől, de a hatóanyagok teljesen kioldódjanak belőle. Fürdő filtereink mellé himalájai sót is csomagolunk, mellyel kiegészítve a fürdés még tökéletesebb élményt nyújt.

Termékeinket a honlapon kívül megtalálhatja a Patikákban és a gyógynövényboltokban.

Személyes tanácsadásra fitoterapeutánknál van lehetősége:

  • Vágvölgyi Erika 70/378-5420

Termékeink vigyáznak az Ön egészségére mi vigyázunk termékeink minőségére.

Gyógyfüvekkel az egészségért

A természet mindig is számtalan kincset rejtegetett az emberi szervezet számára. Lépten - nyomon sok olyan gyógyfüvet találunk, ami gyógyír lehet különböző bajainkra, betegségeire. A gyógyteák a környezetünkben is fellelhető különböző gyógynövényekből és azok speciális keverékéből állnak.

Nézzünk meg néhány klasszikus gyógynövényes teát, amely segít a bajokon:gyógytea

  • Citromfű: „A népi gyógyászatban a teakeverékek kedvelt alkotórészeként számos betegségre használják. Idegerősítő, nyugtató, görcsoldó, emésztést serkentő, étvágyjavító. Vírusölő, hatása miatt a herpeszek kezelésére is alkalmazzuk.” Ezeken túlmenően kellemes, citromra emlékeztető aromája miatt a keverékek élvezeti értékét emeli.
  • Csalán: Ez a bőrünket irritáló növény is sokoldalúan segít: „A csalán levelének kivonatát a népi gyógyászatban belsőleg vizelethajtóként, ízületi fájdalmak, légúti, húgyúti kórképek, emésztési panaszok és cukorbetegség kezelésére, külsőleg zsíros haj és korpásodás ellen használják fel. A friss csalánhajtásokkal végzett ún. csalán-verés a kárpát-medence több területén ismert módszer az ízületi fájdalmak csillapítására. A csalántea vizelethajtó hatása miatt az ún. „tisztítókúrák" alapvető szere. A fitoterápiában a növény gyökere is jelentős szerepet tölt be. A gyökér alkalmazása a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (BPH) kezelésében növekvő jelentőségű drog.”
  • Cickafark: Az ókori Rómában sebgyógyító, vérzéscsillapító gyógynövényként ismerték. A népi gyógyászatban is elsősorban a különböző eredetű vérzések (aranyér, orrvérzés, tüdő, méh) bevált szere volt. A cickafark lázcsillapító, vérnyomáscsökkentő. Ezek, valamint antimikróbás hatása miatt is több gyógytea keverékünkhöz alkalmazzuk.
  • Kamilla: Bármit is mondanak mások - Magyarországon - a kamilla a gyógynövények királynője! Szinte minden házi patikában van ilyen gyógytea. Legelterjedtebben emésztési panaszok, megfázással kapcsolatos tünetek, bőrbetegségek enyhítésére használták és használjuk ma is. Nagyszerű, és humán vizsgálatokban is meggyőzően bizonyítottan gyulladáscsökkentő, csökkenti a gyomor pepszinszekrécióját, és megakadályozza a gyomorfal erózióját. Ezt egészíti ki a nyálkahártya gyulladásának gyógyítása, az ekcémás panaszokat enyhítő, granulációt serkentő hatása
  • A lándzsás útifű levele a légutak hurutos megbetegedései esetén, szájnyálkahártya- és torokgyulladás kezelésére, megfázásos, gyulladásos tünetek mérséklésére alkalmazzuk. Ezen kívül belsőleg gyomorégés esetén, savtúltengésben is használjuk. Külsőleg friss levelét (vagy annak préslevét) sebborogatásra ajánljuk. Gyermekeknél is biztonságosan, és hatásosan alkalmazható.

A fenti pár növényből készült gyógytea már önmagában kitűnő alapanyag, azonban a különböző gyógynövények keverékéből készült teák célzottabban, hatékonyan segítik a gyógyulást és a megelőzést. Nálunk számtalan gyógytea keverék közül választhat, rendeljen tőlünk bizalommal!

Az anyagban idézett részeket Csupor Dezső, Szendrei Kálmán Gyógynövénytár című könyvéből vettük.