Fitoterapeuták

Gyógynövény szakértőink szívesen állnak az Ön rendelkezésére, ha kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatosan, vagy tanácsra van szüksége panaszait illetően.

http://kombuchanap.hu/szakmai-terem-eloadasai-2015-oktober-17/vagvolgyi-erika-eloadas

Mi a fitoterápia?

Gyógynövényekkel történő gyógyítás. Ez a módszer, pontosan olyan idős, mint maga az ember. Őseink, levelekből borogatásokat készítettek és gyökereket rágcsáltak.

A mai fitoterápia ötvözi egyrészt a modern orvoslás módszereit, másrészt - a gyógynövény használattal együtt - alkalmazunk még egyéb alternatív, kiegészítő módszereket is.

Szemléletünk: Az egész Embert átöleli, tehát betegség esetén nem csak a test, hanem a lélek és a tudat egészségének helyreállítását is nagyon fontosnak tartjuk.

Célunk: a betegség okainak feltárása, megszüntetése, tüneteinek csillapítása.

A szervezet öngyógyító erejének, vitalitásának támogatása.

Miért a fitoterápia?

A növényekben többféle hatóanyag van jelen, ezek megfelelő arányú alkalmazása, keverése teszi lehetővé a célzott hatást.

Amellett, hogy tökéletesen alkalmasak egyes betegségek kezelésére, vagy az orvosi beavatkozás sikerének segítésére, a növényekben lévő - úgynevezett - puffer vegyületek semlegesítik a mellékhatásokat.

E-mail: herbahungaria@gmail.com

Telefon: 70/378-5420

Email cím: herbahungaria@gmail.com

Bemutatkozás:

Miért a fitoterapeuta? Nagyon fontos a gyógynövények szakszerű alkalmazása. Hiba lenne ártalmatlannak tekinteni őket. Nem megfelelő ismeret, vagy használat esetén előtérbe kerülhetnek a káros, sokszor súlyos problémákat okozó hatások is. A fitoterapeuta ismeri, és megfelelő irányba tudja terelni ezeket, valamint - felmérve páciensét, annak problémáit – kompletten kezeli azokat, összeállítva a leghatásosabb keverékeket, gyógymódokat. Figyelembe veszi a hatóanyagok bizonyos gyógyszerekkel való kölcsönhatását, segítheti azt, vagy tompíthatja annak mellékhatását. Konzultálva - kezelőorvossal, vagy gyógyszerésszel - fogja a legmegfelelőbb gyógynövényeket, étrendi, vagy más természetközeli gyógymód alkalmazását javasolni. Mikor lehet Önnek szüksége fitoterapeutára? Önnek szinte minden probléma felmerülése esetén segíthet a fitoterápia. A betegségek megelőzésében: A gyógynövények rendszeres, szakszerű használatával komoly betegségek kialakulását előzhetjük meg, különösen, ha bizonyos betegségek esetében, genetikailag veszélyeztetettebbek vagyunk. Enyhébb, gyors lefolyású betegségeknél: Megfázás, influenza, immunerősítés, gyermekbetegségek, baktériumok, vírusok és gombák okozta megbetegedéseknél. Súlyosabb, elhúzódó megbetegedéseknél: Cukorbetegség, szív és érrendszeri, nőgyógyászati betegségek, bőr, mozgásszervi, daganatos, hormonrendszeri, idegrendszeri, érzékszervi, emésztőrendszeri betegségek esetén. Szenvedély betegségeknél: pld. Dohányzásról, alkoholról, drogokról történő leszokás. A fitoterápia az orvosi kezelést nem helyettesítheti, azt csak kiegészítheti és támogathatja.