Események

2018.03.01.
Előadás a gyógynövényekről

Szabó Margit gyógynövényszakértő tart előadást március 1-én délután 5 órakor Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ első emeletén. Várunk mindenkit szeretettel, kicsit-nagyot, aki ismeri a gyógynövényeket, illetve aki még nem, akit érdekelnek a gyógynövények, azok hatásai, illetve azokat, akik szívesen kóstolnának párat csodateáink, varázsfüveink közül. 

2016.09.01.
Vetélkedő Szabó Ilonka program

Szabó Ilonka program

 

A program célja: Olyan 5 – 18 éves korú gyerekekkel játékos versenyben megismertetni a körülöttünk lévő növényi kincset, akik nyitottak a környezetükre, és szívesen ismerkednek meg közelebbről a gyógynövényekkel.

A vetélkedőket komplett szervezésben kínáljuk napközis táborok, erdei iskolák környezetvédő, és ÖKO táborok színvonalas, kedves, hasznos programjául.

A névadóról

Szabó Ilonka Nyírpazony 1924.03.19 született, és Sóstóhegyen nőtt fel, itt töltötte szinte az egész életét. Ebbe az iskolába tanult, és az Aranykalász soron lakott. Szerette, ismerte, értette a természetet, elsősorban a növényeket.

A szeretet kölcsönös volt. Nem csak Ő szerette a növényeket, azok is szerették Őt. Minden magvacska kicsírázott, minden ágacska kihajtott, és minden kaktusz kivirágzott, ha a keze közé került. Zöld ujja volt.

Ám nem csak ismerte a növényeket, de minden adandó alkalmat felhasznált, hogy tudását tovább adja.

Foglalkozott a gyerekekkel, és bármilyen foglalatossága közben tanította nekik a botanikát, Magyarul, de latinul is elmondva a neveket.

Sokszor kérdezett vissza, vissza, míg egy növényt bárhol, bármilyen állapotban fel nem ismertünk.

Idős korában a kaktuszok szerelmese volt, és férjével együtt gyönyörű kaktuszgyűjteményt tudhatott magáénak, amit messze földön csodáltak.

 

Ezzel a kis programmal Neki állítunk emléket.

 

A program időtartama: kb.3 óra.

A program ára 1500 Ft/fő +áfa.

A lebonyolításban 2 fő vesz részt, Akinek Csongrád megyén, vagy Budapesten kívüli helyszín esetén útiköltséget, szállást, étkezést kérünk.

Érdeklődés esetén kérem keressen:

Szabó Margit 70/313-8774, szabotigram@gmail.com

 

2016.06.30.
Mogyoródi Egészségnap

Vágvölgyi Erika Fitoterapeuta tart előadást az egésszégnap keretében 13:00-tól. "Gyógynövények kívül-belül" címmel.  Hogyan tudjuk az általunk fogyasztott gyógynövenek hatását felerősítani, kissé módosítani, vagy kiterjeszteni, ha külsőleg is alkalmazzuk őket... Hogyan lehet hatásosan és biztonságosan alkalmazni az általunk forgalmazott termékeket.

Illetve sok szeretettel várjük Önöket 9-16 óráig, hogy a vendégünk legyen egy hideg teára...

"Csak finoman és csinosan. Fő az egésszég :)"

2016.06.22.
Személyes fitoterapeuta tanácsadás

Mi is az a fitoterápia?

gyógynövény teák A mindennapok során sokat javíthat az általános közérzetünkön egy csésze forró gyógytea, főleg, ha a megfelelő hozzávalókból készül. Így nem csoda, hogy gyakran hallani a fitoterápiáról, mely egy gyógynövényeken alapuló módszer a betegségek ellen.

A fitoterápia a test, a lélek és a tudat egészségére, annak megőrzésére és fejlesztésére törekszik, illetve betegség esetén orvosi célzatú felhasználási módokra nyújt lehetőséget.

Az egyik legismertebb fitoterápia a gyógyteák méregtelenítő, vagy kúra jellegű használata, ám ezeket a teákat is óvatosan kell alkalmazni, és érdemes használat előtt professzionális segítséget kérni.

Vágvölgyi Erika – cégünk fitoterapeutája - tanácsadásai során az Ön esetét komplex módon kezeli. Figyelembe véve a probléma előzményeit, az orvosi, vagy más gyógyászati kezeléseit, esetleg az ön érzékenységét. Így, egyénre szabva, személyesen Önnek készít keverékeket.

A gyógynövény teák készítéséhez a szakértők a növény drogot alkotó részeit: virágát, levelét, leveles szárát, termését és a növény gyökerét használják alapanyagként.
Természetes gyógymód lévén pedig a különböző növényi részeket nem kezelik semmilyen kémia szerrel, és különböző kémia eljárásoknak sem vetik alá őket.

A gyógyító teák, gyógynövény teák és különböző keverékek a természet varázslatos kincsei! Próbálja ki Ön is!

 

Előzetes bejelentkezés szükséges:

Telefonon: +36-28/410-279;+36-70/608-97-15
e-mailen: arter@herbahod.hu

Helyszín: Gödöllő, Tessedik Sámuel u. 4.

2016.06.01.
Teakóstolás

Sok szeretettel várunk minden kedves érdelkődőt Szentendrére a Napvirág-csepp Patikába. Szerdán 11:00-16:00-ig. Kóstoljon egy finom, vagy egy egészséges teát... beszélgessen velünk, érdeklődjőn a fitoterápiás tanácsadás lehetőségeiről...

 

 

-0001.11.30.
Itt a tavasz
-0001.11.30.
Fürdőfilterek
-0001.11.30.
Tél

Mikor a tarajosra fagyott latyakon haza csúszkálunk, vagy a frissen esett, ropogós havonszánkózva, sielve fejezzük be a napot, vagy egyszerűen csak egy frissítő,hideg, csípős levegőn tett séta után érkezünk haza.

-0001.11.30.
A csodálatos vöröstea

A csodálatos vörös tea

A gyógyteák rendszeres fogyasztásával nem csupán a napi, szükséges folyadék bevitelről gondoskodhatunk, de élvezhetjük azoknak a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait is. Az egyik ilyen, valóságos csodaszer a vörös tea.

Az Afrikából származó fokföldi rekettye vagy rooibos friss hajtásaiból készült főzet, édeskés íze miatt nem csupán finom, de rendkívül egészséges is. Hatékony segítséget nyújt azoknak, akik fogyni szeretnének és azoknak is, akik az immunrendszerüket szeretnék felvértezni a betegségekkel szemben. A vörös tea koffeinmentes, magas az antioxidáns tartalma, így az öregedés folyamát lassítja, valamint a rák megelőzésében is hatásos csodaszer. Csökkenti a szervezetben fellépő gyulladásokat, magas ásványi anyag tartalommal bír, de nyomelemeket is tartalmaz.

A vörös tea rendszeres fogyasztása serkenti az anyagcserét, helyrehozza az emésztést, így a diéták finom kiegészítője lehet. Erősíti a csontokat, kiváló álmatlanság ellen, csökkenti a koleszterin szintet és hosszú távon erősíti a szív- és érrendszert is.

Építse be étrendjébe a vörös teát, nézzen körül tea webáruházunk kínálatában, és rendeljen gyógyteáinkból!